Agrifac - GreenFlowPlus

Optimaal spuiten. Brilliant Simple.

GreenFlowPlus is het unieke en clever ontworpen spuitsysteem van Agrifac voor een optimaal spuitresultaat. Een compact gebouwde pompen set met een zo kort mogelijk circuit waardoor er middel bespaard kan worden, er een minimale restvloeistof aanwezig is en uiterst eenvoudig te reinigen. Bovendien wordt er gebruikt gemaakt van een rondpompsysteem waarbij de spuitvloeistof continue circuleert op hoge druk door de lucht afsluitbare quadrajet doppen. In combinatie met de zeer snelle en nauwkeurige drukregelaar levert dit een optimaal spuitresultaat.

De compact gebouwde pompen set met een zo kort mogelijk circuit en elektrisch bediende kranen zorgt ervoor dat er op middelen bespaart kan worden en er een minimale restvloeistof aanwezig is. Zo zorgt de vorm van de tank en het aanzuigpunt hiervan ervoor dat er in de tank geen restvloeistof aanwezig is. Doordat er geen restvloeistof aanwezig is, is er ten eerste geen verlies van middelen maar is het spuitsysteem ook uiterst eenvoudig en snel te reinigen. Restvloeistof is dus geen issue bij Agrifac.

Top kwaliteit spuiten

Met de unieke pneumatische bediende drukregelaar van Agrifac wordt er een optimaal spuitresultaat behaald. De luchtdruk geregelde drukregelaar regelt de flow naar de boom toe waardoor er een uiterst accuraat spuitresultaat ontstaat. Doordat de drukregelaar in staat is om ultrasnel te reageren bijvoorbeeld als er gespoten wordt met wisselende spuitbreedtes zoals dat onder meer gebeurt met automatische sectie-aansturing zijn de liters per hectare uiterst accuraat. Het zelfreinigende persfilter met hoge capaciteit voorkomt drukval en drukverlies, dit in combinatie met de bij de Agrifac Condor standaard 25 mm diameter rvs-spuitleidingen en de drukregelaar waarborgen een optimale verdeling van de spuitvloeistof zelfs bij hoge spuithoeveelheden per minuut.

Volledige circulatie

Het volledige circulatiesysteem start al vanaf het moment dat de tank gevuld wordt. Het vullen van de tank gaat via de roering onderin de tank en via de spuitleidingen (aan de boom). Als de pompen aanstaan maar er wordt niet gevuld is dit ook het geval. Zo ontstaat er een circulatiesysteem waardoor de spuitvloeistof nooit stilstaat in de leidingen. Hierdoor is er geen bezinking in de leidingen. is er altijd een gelijkmatige druk en kan er direct begonnen kan worden met spuiten zonder dat er een spuitdriehoek ontstaat. Tijdens het spuiten wordt automatisch de elektrische kraan omgezet waardoor de spuitvloeistof van beide kanten de leidingen in gepompt wordt. Dit maakt ook het verspuiten van hogere hoeveelheden mogelijk.

Winst door volledig automatisch reinigen

Automatisch reinigen levert op ergonomisch en ecologisch vlak een enorme winst op. De tijdswinst wordt bereikt doordat de ineffectieve tijd tot een minimum wordt beperkt en doordat er niets fout kan gaan tijdens het reinigen. U geeft zelf het aantal reinigingsstappen aan en de te gebruiken hoeveelheid water, de machine doet de rest. Het milieu wordt maximaal ontzien doordat er geen ongewenste lekkage en (punt)emissie optreedt.

Met GreenFlowPlus spuit je altijd de juiste hoeveelheid in de juist verhouding 

  • Geen bezinking en spuiitdriehoeken door volledige circulatie op hoge druk tot aan de spuitdoppen.
  • Geen restvloeistof in de tank
  • 99,99% van de spuitvloeistof wordt verspoten
  • Constante afgifte, ook bij snelle veranderingen in spuitbreedte
  • Uiterst eenvoudig te reinigen
Vraag nu jouw brochure aan

GreenFlowPlus

Optimaal spuiten. Brilliant Simple.

Copyright © 2016 Agrifac Machinery BV. Alle rechten voorbehouden.