Agrifac - HOLMER exxact Terra Dos T4-40

Terra Dos T4-40

De Terra Dos T4-40 is uitgerust met de bewezen KOS2 scalpeurs en de HR rooi unit in 6- of 9- rijige uitvoering. De HR rooi unit heeft een DLG prijs heeft gewonnen. De combinatie van de 900mm brede opvoerband en de nieuwe portaal assen, zorgt voor maximale doorgang en hoge doorvoer capaciteit, dit vergroot de capaciteit van de opvoerband met 40% ten opzichte van de concurrentie. Het bewezen en betrouwbare Holmer turbine reinigingssysteem met snelheidscontrole en aanpasbare reiniging, verwijdert grond en vervuiling voorzichtig. 

Een extra brede rondloopband met een breedte van 1.000 mm (12% meer dan dat van vergelijkbare 3-assige bietenrooiers) transporteert de bieten stroom naar de bunker met een capaciteit van meer dan 30 ton. De bunker is voorzien van weegsensoren voor oogstbepalingen. De afvoerband wordt vanaf 2 zijden met bieten gevuld, waardoor de bunker in korte tijd wordt geleegd. De los snelheid en zachte behandeling van de biet door de transportbanden en de afvoerband dragen bij aan de kwaliteit van het legen van de machine. Dus de Terra Dos T4-40 machine staat gelijk aan zachte behandeling van de biet, gecombineerd met maximale capaciteit.

Op de middelste en achterste as van de machine worden 1050/50 R32 banden gemonteerd die met een druk van 1.6 bar te gebruiken zijn. De achteras kan hydraulisch belast worden om zo een gelijkmatige asbelasting mogelijk te maken. Dit zorgt voor een optimale, uniforme gewichtsverdeling over alle assen waardoor er geoogst kan worden met maximale bodembescherming.

De achteras is als pendel-as opgehangen voor optimale aanpassing aan de bodem contouren. Dit betekend onafhankelijk veren en pendelen. Het pendelen kan worden geblokkeerd om meer stabiliteit te hebben op hellingen, de functie van de vering blijft daarmee in tact. De nieuwe 3-assige machine van Holmer heeft de leidende positie op de bietenrooier markt niet alleen te danken aan de technische innovaties, maar juist ook speciaal aan de nieuw ontworpen Holmer comfort cab 2. De gigantische panoramische cabine zorgt voor optimaal zicht door het grote raam uit één stuk, wat zorgt voor een optimaal zicht op de rooi eenheden. 

De T4 is voorzien van hydraulische cabine vering voor super geluids- en trillingsdemping om lange werkdagen mogelijk te maken. Het innovatieve bedieningsconcept met de Jog-Dail bediening, bekend van de automotive industrie, is gepositioneerd op de nieuwe multifunctionele armsteun en vergemakkelijkt de bediening aanzienlijk. De Holmer bediening loopt verder via het Holmer Easytouch touchscreen. De nieuwe multifunctionele joystick staat synoniem voor ergonomisch en efficiënt werken. 

De machine is uitgerust met een Merceds Benz mtu R1500 6-cilinder lijnmotor met een inhoud van 15,6 liter. De motor, met een vermogen van meer dan 600 pk, behaald de emissie standaard Euro 4 door het gebruik van AdBlue. Dankzij de mulit-pomp aandrijving met uitschakelbaar leidingwerk, gekoppeld aan de hoog efficiënte diesel motor met TurboCompound systeem en de nieuwe generatie Sauer danfoss hogedruk pompen, kan het diesel gebruik van de Holmer 3-asser worden geminimaliseerd. Dus de Terra Dos T4-40 voldoet aan de hoogste eisen als het gaat om economische efficiëntie, effectiviteit en snelheid, gecombineerd met extreem zachte behandeling van bodem en bieten.

www.holmer-maschinenbau.de

Copyright © 2016 Agrifac Machinery BV. Alle rechten voorbehouden.